قوانین ، مقـررات و شـرایط استفـاده از گاز طبیعی (( C.N.G ))

قسمت اول ) :
برای استفاده از گاز طبیعی شرایط و قوانین برای درخواست برقراري انشعاب و تغییرات آن را مرور کرده و این شرایط را دسته بندی میکنیم .
الف ) برای برقراری انشعاب هر متقاضی یا مشترك می تواند براي واحد مورد تقاضا خود با پذیرش و قبول مقررات و شرائط شرکت گاز ، استفاده از گاز طبیعی مورد درخواست و مورد نیاز خود را با برقراري انشعاب و یا هر گونه تغییر در مشخصـات اشتراك را درخواست نماید ..
ب ) شرکت درصورت لازم بداند ، می تواند از محل موضوع درخواست ، جهت برقراری انشعاب بازدید ( سایت ویزیت ) کرده . و با توجه به کارشناسان خبرأ خود تعیـین کند نوع انشعاب با که با چه : ظرفیت ، کنتور یا ایستگاه و نوع تعرفـه و هزینـه هـاي برقـراري انشـعاب را برای مشترک تعریف نماید که این از حوزه اختیـارات شرکت بوده و متقاضی با مطالعه و اگاهی کامل ا ز مقررات و شرایط اسـتفاده از گـاز طبیعـی و تعرفه هاي فروش گاز طبیعی و قبول آنها قرارداد و با پیمان فروش گاز طبیعی را امضـاء نماید . نظر شرکت درتعیین ظرفیت کنتور یا ایستگاه و همچنین نوع مصـرف و محـل نصـب کنتـور و رگولاتور یا حتی ایستگاه گاز در محوطه محل بهر برداری توسط شرکت قطعی میباشد .
ج ) نصب انشعاب گاز طبیعی و یا تغییر ظرفیت ( کم و یا زیاد ) در محدوده شهرها و روستاها منوط بـه آن اسـت کـه شـرکت امکانـات لازم جهـت برقـراري انشـعاب را داشـته باشـد و بـه تشخیص شرکت از لحاظ فنی ، ایمنی و اقتصادي امکان پذیر باشد .
د ) نصب انشعاب در محدوده شهرها و روسـتا هـا منـوط بـه عـدم وجـود موانـع قـانونی خواهد بود .
ر ) در شرایطی که برقراري انشعاب از نظر فنی ، ایمنی و قانونی امکان پذیر می باشد . واگذاري انشعاب با دریافت هزینه هاي برقراري انشـعاب مشـتمل بـر هزینـه خـط اختصاصی متناسب با ظرفیت کنتور یا ایستگاه بلامانع است.
نکته ) : هزینه هاي برقراري انشعاب از مالک یا متقاضی دریافت می شود ، ولی انشعاب منحصرا متعلق به ملک مورد تقاضا بوده و در هر حال دریافت هزینه هاي برقراري انشعاب و صدور قبض دریافت وجه بنام متقاضی و همچنین برقراري انشعاب دلیل بر مالکیت یا شناسایی حقی براي نامبرده نسبت به ملک نخواهد بود .

قسمت دوم ) : ضوابط واگذاري انشعاب یا اشتراک به متقاضی :
باید دانست که به هر واحد مسکونی یک اشتراك مستقل واگذار می شود. در صورت درخواست متقاضی یا متقاضیان واگذاری اشتراك مستقل به کلیه یا ترکیبی از چند واحد مسکونی مثلا" برجها بلامانع می باشد .
ب ) واگذاري اشتراك مستقل به هر واحد اعیانی (آپارتمان ) در مجموعه هاي آپارتمانی که درحال حاضر مشترك یا مصرف کننده می باشند یا مشترك می گردند در صورت درخواست مالک یا مالکین یا نماینده قانونی آنها در ملک مشروط براینکه کلیه کنتورها بر اساس استانداردها و ضوابط فنی شرکت در محل مناسب تعبیه گردند بلامانع می باشد. رعایت مقررات و شرایط اشتراك پذیري براي هر اشتراك ضروري خواهد بود و اجراي لوله انشعاب دهنده اصلی و نصب شیر قفل شونده هر یک از واحدها به عهده متقاضی یا متقاضیان می باشد.
ج ) در مجتمع هاي مسکونی یا تجاري چنانچه درب هاي ورودي کلیه بلوك یا واحدها به طور مستقل بلافاصله با معبر عمومی مرتبط بوده و درمجاورت شبکه هاي گازرسانی باشد با رعایت اصول ایمنی و ضوابط اشتراك پذیري واگذاري انشعاب یا اشتراك جداگانه براي هر یک از بلوكها یا واحدها بلامانع خواد بود .
د ) واگذاري اشتراك مستقل به واحدهاي مسکونی , تجاري و اداري ( شهرك ها یا مجتمعهاي مسکونی) واقع در مجتمع هایی که درب هاي ورودي آنها مستقلا به معابرعمومی ارتباط ندارد. در صورتی که شبکه داخلی شهرك توسط متقاضیان تحت نظارت و براساس استانداردهاي شرکت ملی گاز ایران اجرا و تحویل شرکت هاي گاز استانی گردد بلامانع می باشد .
ر) واگذاري اشتراك مستقل به هر یک از واحدهاي تجاري واقع در یک ملک مشروط به آن که درب واحد مستقیماً در معبر عمومی واقع شده باشد بلامانع است.
س ) واگذاري اشتراك مستقل به هریک از واحدهاي تجاري و خدماتی واقع در داخل پاساژها یا گاراژها و . . . با رعایت ضوابط و اصول ایمنی بلامانع می باشد.
ص ) واگذاري اشتراك مستقل به واحدهاي صنعتی داخل شهرکهاي صنعتی که درب هاي ورودي آنها مستقلا و به معـابر عمـومی ارتبـاط نـدارد در صـورتی کـه شـبکه داخلـی شهرك صنعتی توسط متقاضیان تحت نظارت و بر اساس استانداردهاي شرکت ملی گاز ایران اجراء و تحویل شرکت گاز استانی ذیربط گردد بلامانع می باشد .
نکته) : در صورت درخواست متقاضیان مرتبط با بندهاي (ر ) و (ض) طراحی و اجراي شبکه داخلی با اخذ هزینه هاي مربوطه از متقاضی توسط شرکت بلامانع می باشد .
ض ) استفاده چند واحد مستقل از یک ایسـتگاه تقلیـل فشـار بـا نصـب دسـتگاههاي انـدازه گیري جداگانه در هر واحد با رعایت مقررات و شرایط اشتراك پذیري و اصول ایمنـی مشروط بر آن که میزان مصرف هر واحد مشخص و صورتحساب جداگانه صادر گردد بلامانع میباشد.
ط ) تامین زمین و آماده سازي محل نصب ایستگاه به عهده متقاضی یا مشترك می باشد .
ع ) تبدیل چند اشتراك به یک اشتراك واحد و یا بالعکس در صورت اخذ مابه التفـاوت هزینه برقراري انشعاب جدید نسبت به مجموع هزینه هاي برقـراري انشـعابات قبلـی " به نرخ روز " و بالعکس بلامانع است.
نکته ) : در تبدیل چند اشتراك به یک اشتراك واحد و بالعکس اقاله یا فسخ قرارداد یا قراردادهاي قبلـی به درخواست مشترك و واگذاري یک یا چند اشتراك بر اساس شرایط جدید و نرخ روز بلامانع است. قسمت سوم ) :
شرایط نصب و بهره برداري از انشعاب گاز و ضمانت براي خسارت و آسیب ها موضوع قسمت سوم فصل دو میباشذ
الف) انشعاب یا انشعابات هر واحد مصرف کننده منحصراَ" اختصـاص بـه همـان واحـدي دارد که براي آن تقاضاي انشعاب شده و مشخصات آن در پیمان فروش گازطبیعی قید گردیده باشد . انشعاب گاز را نمی توان از ملکی به ملک دیگر منتقل سـاخت و یا امتداد داد .
ب ) درصورتیکه مشترك از انشعاب ملک خود اقدام به لوله کشی به سایر املاك خـارج از محدوده خود نمایـد گـاز مشـترك قطـع و وصـل مجـدد آن مسـتلزم جمـع آوري لوله کشی غیر مجاز و پرداخت هزینه هاي متعلقه ( نظیر هزینه هاي قطع و وصل و مابه التفاوت بهاي گاز مصرفی بـا تعرفـه مربوطـه ... بـه تشـخیص شـرکت ) توسـط مشترك خواهد بود .
ج ) مشترك باید مکان مناسبی را که حتی المقدور با معبر عمومی مـرتبط بـوده و مـورد تایید شرکت گاز باشد جهت نصب رگولاتور و کنتور یا نصب ایستگاه اندازه گیـري در اختیـار شرکت قرار دهد

د ) مشترك به هیچ عنوان حـق جابجـایی انشـعاب ، رگولاتـور ، لولـه رابـط و کنتـور یا ایستگاه اندازه گیري را ندارد و چنانچه تغییراتی در وضعیت ساختمان ایجاد گـردد ، که محل وسایل و تجهیزات مذکور مناسب نباشـد بایسـتی قبـل از هـر گونـه اقـدام مراتب رابه شـرکت اطـلاع دهـد شـرکت وسـایل و تجهیـزات مزبـور را بـا هزینـه مشترك به محل مناسب که توسط مشترك بایستی آماده گردد منتقل می نماید .
نکته ) :چنانچه جابجایی با نظر شرکت توسط مشترك انجام گیـرد هزینـه متعلقـه دریافـت نخواهد شد.
ر ) چنانچه به یکی از دستگاههاي تقلیل فشار و یا اندازه گیري و یا سایر تجهیزات بـه تشخیص شرکت از سوي مشـترك یا مشترکین و یا مصـرف کننـده خسـارات وارد گـردد جبـران خسارات وارده و ترمیم آن ازسوي شرکت با دریافت کلیه هزینه هاي انجـام شـده خواهد بود ، اگر چه مشترك یا مصرف کننده تعدي یـا تفـریط نکـرده باشـد و نظـر شرکت در تشخیص اینگونه موارد قطعی باشد . بدیهی است درصورت قطع گاز ، پرداخت هزینه قطع و وصل هنگام برقراري مجدد جریـان گـاز ازسـوي مشـترك الزامی است .
س ) مامورین شرکت مجازند براي کنترل و کسب اطلاع از وضـعیت کنتـور یا ایسـتگاه اندازه گیري واقع در ملک مشترك با ارائه کارت شناسایی نسبت به بازدید اقدام نمایند و مشترك متعهد است که براي انجام این بازدیـد تسـهیلات لازم را فـراهم نماید .
چنانچه مشترك بهر عنـوان مـانع ورود مـامورین مـذکور جهـت انجـام بازرسـی و اندازه گیري شود شرکت حق خواهد داشت با اخطار قبلـی و کتبـی جریـان گـاز را قطع نماید.
ص ) مشترك مکلف است وقوع حوادثی از قبیل از کار افتادن دستگاههاي اندازه گیري و تنظیم فشار ، حریق و یا نشت گاز را فورا" به اطلاع شرکت رسانیده و هرگونه اقدام پیشگیرانه و احتیاطی را که بمنظور عدم بروز خسارات لازم باشد انجام دهد
ط ) مشترك مکلف است قبل از تخریب ساختمان یا بنا هماهنگی لازم با شرکت در جهت قطع گاز بعمل آورد و قبل از قطع گاز مجاز به تخریب نمی باشد در غیر اینصـورت جبران خسـارت وارده و پاسـخگویی بـه کلیـه مراجـع حقیقـی و حقـوقی بـه عهـده مشترك و یا مالک فعلی ملک می باشد .
قسمت چهارم ) : مسئولیت اجرا ، بهره برداري ، لوله کشی و تاسیسات داخلی:
شایان ذکر است که کلیه مسئولیتهای اجرایی داخلی و بعد از کنتور یا ایستگاه جهت توزیع به مصرف کننده های داخلی از قبیل لوله کشی های داخلی ، بهره برداری و اتصالات به تاسیسات مشترك یا مشترکین برای شرکت هیچگونه مسئولیتی نداشته و همچنین براي بازرسی از تجهیزات اختصاصی و داخلی مشترك نیز برای شرکت مسئولیتی ندارد . مشترك موظف است در اجراي لوله کشی داخلی ، نصب تجهیزات مربوطه ، بهره بـرداري و استفاده از گاز طبیعی استانداردها و ضوابط فنی و ایمنی مربوطه را رعایت نماید . چنانچه در محدوده واحد مشترك یا مصرف کننده حادثه اي منجر به خسارات مـالی و جـانی بـراي آن ملک یا املاك مجاور گردد شرکت هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت.
قسمت پنجم ) :تعیین میزان مصرف:
تعین میزان مصرف برای مصرف کنند یا متقاضی طبق درخواست متقاضی و تایید شرکت :
الف ) : ظرفیت کنتور متقاضیان اشتراك خانگی بر اساس تعداد واحد مسـکونی و زیربنـاي مفید ساختمان تعیین می گردد.
ب ) میزان مصارف گرمایشی واحدهاي غیر مسکونی نظیر سـاختمانهاي اداري ، تجـاري و .... بر اساس زیر بناي مفید واحد مورد نظر تعیین می شود .
نکته) : میزان زیربناي مفید و تعداد واحد حسب مورد بر اساس مندرجات پروانه ساختمان ، پایان کار یا هرگونه مدرکی که توسط شرکت اعلام می گردد مشخص می شود .
ج ) : جهت مصارف صـنعتی ، تهیـه و طـبخ غـذا ، نانوائیهـا و . . . کـه عـلاوه بـر مصـارف گرمایشی از وسائل گاز سوز که نیازمند نصب کنتـور بـا ظرفیـت بیشـتر مـی باشـد استفاده می نمایند حـداکثر مصـرف سـاعتی دسـتگاههاي گـاز سـوز مـلاك تعیـین ظرفیت کنتور یا ایستگاه و اخذ هزینه برقراري انشعاب خواهد بود.
قسمت ششم ) : ضوابط تعیین نوع تعرفه ضوابط تعیین نوع تعرفه به موارد ذیل بستگی دارد و طبق تقاضای متقاضی هنگام درخواست جهت دریافت اشتراک و نظر کارشناسان شرکت میباشد
الف ) : عمومی : عمومی الف ) : آموزشی با ارائه گواهی از وزارت آموزش و پرورش یا وزارت علـوم ، تحقیقـات و فناوري و دانشـگاه آزاد اسـلامی و جمعیـت هـلال احمـر و سـازمان تربیـت بـدنی و وزارت بهداشت ، درمان و آمـوزش پزشـکی و شـوراي مـدیریت حـوزه علمیـه و سازمان بهزیستی کشور و وزارت ارشاد اسلامی و کمیته امـداد امـام ( ره ) و بنیـاد مستضعفان و جانبازان و وزارت کار و امور اجتماعی .
عمومی ب ) : مساجد و حسینیه ها و تکایا با ارائه تاییدیه از وزارت ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه .
عمومی ح ) : نانوائیهاي سنتی که از آرد با یارانه استفاده می کنند با ارائه گواهی از شوراي آرد و نان و گرمابه هاي سنتی با ارائه تاییدیه از مراجع ذیربط .
ب ) : صنعتی صنعتی الف ) : واحدهاي صـنعتی یا کشـاورزي و دامپـروري یا تاسیسـات گردشـگري و نانوائیهـاي فـــانتزي ، صـــنعتی یا همچنـــین نانوائیهـــایی کـــه مشـــمول قسمت عمومی نمی باشند با ارائه تاییدیه از وزارت صـنایع و معـادن یا وزارت جهـاد کشـاورزي یا سازمان میراث فرهنگی و گردشگري یا شوراي آرد و نان و همچنین وزارت بازرگانی .
عمومی ب ) : پالایشگاهها و تلمبه خانه ها با ارائه تاییدیه مبنی بـر مالکیـت آن از سـوي وزارت نفت .
صنعتی ج ) : پتروشیمی تولید کود اوره با ارائه تاییدیه مبنی بر مالکیت آن از سوي وزارت نفت .
صنعتی د ) : پتروشیمی ( سایر ) با ارائه تاییدیه مبنی بر مالکیت آن از سوي وزارت نفت .
صنعتی ر ): نیروگاهها با ارائه تاییدیه مبنی بر مالکیت آن از سوي وزارت نیرو .
صنعتی س ): جایگاههاي سوخت گیري جهت مصارف حمل و نقل با ارائه تاییدیه شرکت .
نکته الف ) :واحدهاي متقاضی تغییر در نوع مصرف ( تعرفه ) می بایست تقاضاي تغییر نوع مصرف خود را به همراه مجوزهاي مربوطه بر اساس قسمت ششم الف و ب به شرکت ارائه دهند .
نکته ب ) :چنانچه به تشخیص شرکت از گاز براي مصارفی غیر از آنچه که در پیمان فروش قید گردیده استفاده شود ، شرکت حق خواهد داشـت بـا اخطـار قبلـی نسـبت بـه تغییر نوع تعرفه و اخذ حقوق متعلقه اقدام نماید .نظر شرکت در تعیـین میـزان و تاریخ شروع تغییر نوع مصرف قطعی است .
قسمت هفتم ) : تعهدات ناشی از صدور صورتحساب
الف ) : مشترك مکلف است بهاي گاز مصرفی یا آبونمان و سایر هزینه هـاي متعلقـه اعـلام شده خود را طبق تعرفه هاي فروش گـاز طبیعـی در موعـد معـین در صورتحسـاب پرداخت نماید. در صورتیکه مشترك وجـه صورتحسـاب را در مهلـت تعیـین شـده پرداخت ننماید شرکت مجاز است جریان گاز را قطع نماید .
نکته ) : پرداخت هرگونه مالیات و عوارضی که به مصرف گاز تعلق گیـرد بعهـده مشـترك خواهد بود .

ب ) : براي برقراري مجدد جریان گاز که در نتیجه عدم پرداخت وجه صورتحساب ، قطع شده است مشترك باید علاوه بر پرداخت مبلغ صورتحساب ، هزینـه قطـع و وصـل مجدد را که میزان آن توسط شرکت تعیین می گردد پرداخت نماید.
ج ) : اعلام عدم دریافت صورتحساب توسط مشترك از تعهـد پرداخـت صـورت حسـاب نمی کاهد ولی هرگاه مشترك با مراجعه به شرکت درخواست صدور صورتحسـاب المثنی نماید شرکت نسبت به صدور آن بر اساس قسمت سوم این فصل بند ج اقدام می نماید .
د ) : چنانچه مشترك نسبت به مفاد صورت حساب معترض باشد باید قبل از اتمام مهلت پرداخت به شرکت مراجعه تا درصورت صحت ادعاي مشترك نسـبت بـه تصـحیح و تعدیل آن اقدام گردد .
ر ) : پس از تاریخ تحویل گاز یا آمادگی شرکت جهت تحویل گاز ، مشـترك مکلـف بـه پرداخت آبونمان ماهیانه خواهد بود هرچند که جریان گاز بعلت تقاضـاي مشـترك یا عدم اجراي هر یک از مواد مندرج در پیمان فروش گازطبیعی قطع گردیده باشد .
س ) چنانچه هنگـام مراجعـه مـامورین ، قرائـت کنتـور میسـر نگـردد طـی یادداشـتی از مشترك درخواست میگردد تا ظرف مدت معین رقم کنتور خود را از طریق شماره تلفنهاي درج شده در یادداشت مزبور و یـا توسـط پسـت بـه شـرکت اعـلام نمایـد . درصورت عدم امکان تعیین مصرف در دو دوره متوالی شرکت مجاز است با اخطار قبلی و کتبی جریان گاز را قطع نماید . برقراري مجدد آن مستلزم قرائـت کنتـور ، پرداخت هزینه قطع و وصل و تصفیه حساب خواهد بود .
ص ) : دریافت مبلغ علی الحساب از مشترکینی که متقاضـی پرداخـت بهـاي گـاز مصـرفی ماههاي آتی خود می باشند بلامانع است.
قسمت هشتم ) : تعیین صحت دستگاه اندازه گیري و میزان گاز مصرفی مشترك
الف ) : مشترك در صورتیکه در صحت کار دستگاههاي انـدازه گیـري گـاز تردیـد داشـته باشد می تواند کتبا" از شرکت تقاضاي آزمایش صحت کار دستگاه یا دسـتگاههاي مزبور را بنماید چنانچه در نتیجـه آزمـایش معـایبی درکـار هریـک از دسـتگاههاي اندازه گیري مشاهده گردد ضمن اعلام مراتب بـه مشـترك بهـاي گـاز مصـرفی در مدت مذکور از تاریخ قرائت قبلی کنتور یـا تـاریخ آزمـایش قبلـی (هرکـدام کمتـر باشد ) با تشخیص شرکت مجددا" محاسبه خواهد گردید .
ب ) : چنانچه آزمایش هریک از دستگاههاي اندازه گیري که به تقاضـاي مشـترك انجـام می گیرد صحت کار دستگاهها را تایید نمایـد مشـترك مکلـف اسـت مبلغـی را کـه شرکت بابت هزینه آزمایش تعیین می نماید طبق قسمت سوم بند ( ر) بپردازد .
ج ) : هرگاه نماینده شرکت معایبی در دستگاههاي اندازه گیري مشاهده نماید نسبت بـه تنظیم وتصحیح دستگاه اقدام نموده و ضمن اعلام مراتـب بـه مشـترك ، بهـاي گـاز مصرفی در مدت مذکور از تاریخ تشخیص خرابی کنتور تا زمان رفع نقـص بـا نظـر شرکت مجددا" محاسبه خواهد شد .
د ) : درصورت تشـخیص و تاییـد هرگونـه دسـتکاري دسـتگاهها و تجهیـزات و وسـایل اندازه گیري ازسوي مشترك یا مصرف کننـده نسـبت بـه قطـع جریـان گـاز توسـط شرکت اقدام خواهد شد . صورتحساب دوره مزبور بـا تشـخیص شـرکت براسـاس %50 نـرخ تمـام شـده از سـوي شـرکت محاسـبه ، و از مشـترك یا مصـرف کننـده دریافت می گردد . بدیهی است برقراري مجدد جریان گاز پس از تصفیه حساب با مشترك یا مصرف کننده و اخذ هزینه هاي مربوطه انجام می پذیرد .
قسمت نهم ) : تجاوز از حداکثر ظرفیت کنتور یا ایستگاه: در صورتیکه میزان مصرف گاز بوسیله مشترك بدون کسـب موافقـت قبلـی شـرکت از حـد مجاز ( ظرفیت کنتور یا ایستگاه منطبق با پیمان فروش که در جداول شـماره یـک و دو که بعدا" تقدیم خواهد شد و همچنین قسمت سوم بند الف نیز می باشد ) تجاوز نماید مشترك بایـد بهـاي گـازي را کـه اضـافه بـر حـد مجـاز مصرف نموده به قیمت نرخ تمام شده پرداخت نماید .
نکته ) : چنانچه در اثر افزایش مصرف آسیبی به دستگاههاي متعلق به شـرکت وارد گـردد ، هزینه خسارت وارده بر اساس برآورد شرکت از مشترك دریافت خواهد شد .
قسمت دهم ) : قطع موقت
قطع موقت جریان گاز شرکت در موارد ذیل جریان گاز مشترك را تا رفع علت قطع می نماید در طول مدت قطـع ، پرداخت آبونمان ماهیانه الزامی است . برقراري مجدد جریان گاز مستلزم پرداخت هزینه قطع و وصل و تصفیه حساب خواهد بود .
1 ) : عدم پرداخت صورت حساب گاز مصرفی و سایر بدهی ها در مهلت تعیین شده .
2 ) : قصور مشترك از رعایت مقررات و شرایط اسـتفاده از گـاز طبیعـی و تعهـدات خـود بـا تشخیص شرکت و سایر مراجع ذیصلاح میباشد.
3 ) : مصرف غیر مجاز یا هر گونه دستکاري دستگاهها و تجهیزات متعلق به شرکت .
4 ) : عدم امکان قرائت کنتور در دو دوره متوالی .
5 ) : صدور حکم از سوي مراجع قانونی .
6 ) : ممانعت مشترك از بازدید و قرائت وسایل اندازه گیري ( کنتور یا ایستگاه ).
7 ) : حسب درخواست مشترك بر اساس قسمت سوم بند ط و موارد مشابه در صـورت عـدم وجـود معترض .
نکته ) : در حوادث غیر مترقبه و ضرورت هاي عملیاتی که باعث قطع و یا محـدودیت گـاز ( بیش از دو روز ) می گردد آبونمان و هزینه قطع و وصل دریافت نخواهد شد .
قسمت یازدهم ) : وصل مجدد گاز
برقراري مجدد جریان گاز
چنانچه در زمان قطع جریان گاز ، مشترك یا مصرف کننده راسا اقدام بـه برقـراري جریـان گاز نماید شرکت نسبت به قطع مجدد جریان گاز اقدام و برقـراري آن مسـتلزم اخـذ تعهـد کتبی و جبران خسارات و هزینه هاي متعلقه می باشد . نظر شرکت در تعیین میزان و تاریخ شروع مصرف غیر مجاز قطعی است . مسئولیت هر گونه حادثه ناشی از برقراري غیر مجـاز جریان گاز که منجر به خسارات جانی و مالی گردد بر عهده مشـترك. یا مصـرف کننـده مـی باشد .
الف ) : تغییر نام مشترك مالکین می توانند با ارائه اسناد رسمی و احکام قانونی و اسناد مثبتـه کـه مورد تاییـد شـرکت باشد تقاضاي تغییر نام بنمایند . پس از احراز هویـت ، شـرکت نسـبت بـه تغییـر نـام اقـدام خواهد نمود .
نکته ) : تغییر نام مشترك و همچنین پاسخ استعلام هاي دفاتر ثبت اسناد رسـمی منـوط بـه تصفیه حساب کامل میباشد .
امیدواریم با مطالعه این قوانین و مقررات و اجرای آن استهکاک بین کارفرما و مشترک و مصرف کننده را به کمترین حد رسانده ، و در ضمن با امید به آنکه تولید و تولید کنندگان بزرگوار کشور عزیزمان بیشتر و بیشتر شوند .